Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvá F1 je preč

Veľa zmien a hrátky počasia priniesli nečekané výsledky

Rok 2005 sa nesie v znamení zásadných zmien pravidiel F1. Kvalifikácia je rozdelená do dvoch dní a prvý deň si počasie zahralo s poradím. Najviac z toho vyťažil J.C. Fisichela z Renaultu. Hneď po ňom sa nebo otvorilo a trať bola v okamžiku úplne premočená. M. Schumache skončil prvý deň kvalifikácia so stratou 24s. To sa už nedalo dohnať a tak druhý deň sa už ani nepokúšal. Jeho celkom úspešný boj prekazil okamžik, keď mu do boku pri predbiehaní vrazil N. Heidfeld. Ešte síce dokázal vyhecovať organizátorov, aby ho vytlačili, ale zašiel iba do pitu.

I napriek nie príliš lichotivému postaveniu na štarte si Rubíňo viedol profesionálne a i vďaka dobre zvolenej stratégii sa z 11. pozície na štarte prepracoval na skvelé druhé miesto. Super výsledok Renaultu zabezpečil F. Alonso, ktorý z 13. pozície na štarte to vyšplhal až na tretie miesto a tak priniesol stajni ďalších 6 bodov.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014