Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak som si ho kúpil

áno, áno. Reč je o iPhone 3G (16GB). Len nedávno (začiatkom roka som si kúpil Nokiu N95) a teraz som sa rozhodol, že sa pohrám s iPhonom

Slovo pohrať sa asi nie je zatiaľ úplne to správne. Zatiaľ je to skôr potrápiť sa.

Prvý boj nastal, keď som chcel do iPhonu preniesť svoje kontakty. Mám ich viac než 500, takže o nejakom prepisovaní nemôže byť ani ... SIM karta poberie len niečo cez 200. To bol prvý pokus. Ale na SIM kartu sa neuloží všetko a niektoré kontakty (kde je viac čísel) sa uložia pre každé číslo samostatne. Ale začal som takto :(

Uff, bol to boj, ktorý som musel vzdať. Ale po tomto pokuse som mal v iPhone časť kontaktov v nežiadúcom stave. Tak som ichcel vymazať. Ale niečo také, akože označiť všetko a naraz zmazať nikde.

Riešenie oboch vecí je v synchronizácia. Najprv som synchronizoval svoj iPhone s práznym zoznamom kontaktov vo Windows Vista contacts. Tam sa narvali tie chybné, tak som ich zmazal a ešte raz syncol.

Heuréka. iPhone bol zase čistý bez kontaktov.

Teraz som mohol syncnúť kontakty z Nokie a tam sa dá nastaviť i ktorým smerom (pochopiteľná vec, ale ako sa ukáže neskôr vo svete apple nie je všetko tak zrejme) a znovy sync do iPhone a mal som to tam. Prvý boj so vybojoval.

Ak by vás napadlo, že si jednoducho nakopírujete svoju muziku (ktorú som mimochodom už mal natiahnutú do iTunes, lebo som to pred časom z pracovných dôvodov testoval), tak ste na omyle. Niečo také, že drag and drop, neé. Musel som si vytvoriť playlist iPhone, do neho to všetko zaradiť a ten synchronizovať.

Chcete do iPhonu aplikáciu, jasné stiahnete ju cez iTunes a zase synchronizovať. Ak by ste si mysleli, že synchronizovať sa dá bez USB kablíka, tak to neé. I keď je toto asi najdôležitejšia činnosť, tak sa nedá vykonať inak, ako cez kablik. Takže sorry, že iPhone i notebook majú Bluetooth.

Chcete si nejakú skladbu nastaviť ako ringtone? Cha cha, to snáď chcete príliš zrejmú a bežnú vec. Vo svete apple sa to musí extrene prekonvertovať na špec formát a skladba môže mať len 30 sekund.

Chceli by ste si inštalovať aplikáciu, ktorá nie je na iTunes, sorry, to v žiadnom prípade. Chcete iPhone pripojiť k notebooku a použiť ho ako Bluetooth modem, cha cha, ani toto sa nedá. Teda hej, dá sa, ale najprv si hacknite svoj iPhone. Toto som teda neurobil.

Nastaviť si maily je tiež očistec. Keby sa to dalo nastaviť dakde v iTunes a potom to tam synchronizovať, ale ono to vie len synchronizovať s nejakými MS emailami a ja používam Thunderbirda. Takže sorry.

Kupoval som si ho na hranie a veru sa nenudím. Veď čo by som chcel za 1kč, teda pardón v skutočnosti to bolo 2kč.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. hehe
    uprimnu sustrast :) AJshit.. :) nie AJfoun
    publikované: 09.09.2008 22:32:59 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Veľa šťastia s ďalším trápením
    Kby si trochu pozeral po fórach zistil by si skôr aký je to strach a hrôza a vôbec si o jeho kúpe ani nerozmýšľal. V Apple to proste nevedia :D
    publikované: 09.09.2008 23:00:18 | autor: mcelroy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. lenže
    z tých ajpodov, ajfonov, ajtunov som úplne magor....fakt nestíham sa venovať novinkám....a tak sa venujem rodinke....ale máte vy technickí bôžikovia môj úprimný obdiv....pôjdem do kuchyne k novej ájtrúbe....
    publikované: 10.09.2008 03:19:30 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. a mne
    uplne staci moj cca troj rocny sony erikson :)
    publikované: 10.09.2008 06:21:39 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  5. mobil pre blondiny (pardón blondiny)
    je to proste vyčačkané, pre človeka požadujúceho aspoň štandard zbytočnosť. Nech žijú kolosálne reklamy o iphone:)... brak...brak...brak
    publikované: 10.09.2008 07:15:34 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  6. joooj chalani ste ma potešili :)
    že nieste na komrčné shity :))) a to ešte keby ste videli ako ho steve jobs uviedol :D celá sála zmagorených ľudí stála a tlieskala... len neviem čomu... proste také čisté masové oblbovanie :)
    a keby ste chceli vedieť tak napríklad ipod nezmenil len svet mp3 prehrávačov ale celý svet hudby :D keby nieje ajprd tak proste hudba je v keli... mali by sme sa klaniať :))
    No proste Apple zachránili svet... ich i-pod, i-phone.. aj i-raq je ich aby ste vedeli ;))
    publikované: 10.09.2008 08:58:47 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. APPLE - rozumej "NIE WINDOWS"
    1. mam asi 300 kontaktov a synchro z nokie do ajfonu cez outlook trval asi 2 minuty.

    2. hudba v itunese nejde drag&drop, to je pravda. ide o to (co je vsetkym jasne a zaroven sa stale cuduju) ze apple chce zabranit kopirovaniu a tym ohrozeniu autorskych prav. to tu bolo odjakziva uz za cias prvych ipodov.

    3. instalacia cez kabel je samozrejmost. je to jednoznacne spolahlivejsi prenos dat ako bluetooth. okrem toho sa v tomto rezime cez usb iphone nabija, co nevie ziadna nokia.

    4. osobne nemam problem s vyberom ringtonov v zakladnej ponuke. mne to staci. ale beriem, ze pre ostatnych by nebolo na skodu, keby sa tato funkcia v ifóne objavila

    5. samozrejme, ze aplikacie sa daju instalovat aj inak ako cez itunes. treba si jailbreakovat ajfon a tympadom bude ajfon vediet komunikovat v slovencine, nahravat video, nahravat hlasove poznamky, vypnut T9 a vela vela inych funkcii...

    6. maily som mal nastavene za 3 minuty. autor je asi lavy z nastavení pop3, alebo co? nastavuje sa to rovnako ako aj na inych telefonoch.

    len pre doplnenie: pouzival som XP, teraz Vista a Linux Ubuntu
    publikované: 10.09.2008 09:21:30 | autor: madman (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 2 madman
    ad 3)
    i Nokia vie instalovat cez kabel, ale mam moznost to instalovat cez bluetooth. je to moznost a moja volba, ci chcem tak alebo tak
    ad dobijanie: no baterke to uplne dobre nerobi, ked sa este nevybila a ja uz ju nechcene dobijam, lebo si chcem niec synchronizovat a inak ako s dobijanim to nejde

    ad 5)
    hackovat telefon sa mi fakt nechce. mne to pripada ako pekna zvrhlost, ze musim porusit pravidla, aby som mohol existovat normalne. takze som bez tychto vymozenosti. uz len taka zakladna vec ako je modem pre notebook cez bluetooth je absurnost, ze chyba

    ad 6)
    no, nie je problem to naklikat - len to trva dlho a ked prisla SMS a dovolil som si kliknut odpovedat, tak som mohol zacat nastvavovat a vypisovat odznova. Nokia necha proces na pozadi a mozem pokracovat tam, kde som prestal

    ps: o mojich skusenostiach s IT sa rozpisovat nechcem z minulych clankov je to jasne
    publikované: 10.09.2008 09:46:27 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  9. 2wa
    dobijanie: dnes je predsa uz jedno, ci dobijes pred vybitim a ci nabijes do plna. raz za cas je sice fajn refreshnut baterku (nemaju tak citelny pamatovy efekt), ale neznamena to, ze ked to nespravis, ze by si si znicil clanok.

    jasne, ani mne sa nechce hackovat telefon. tretia strana má povoleny vyvoj aplikacii, takze vsetko je len otazkou casu.
    publikované: 10.09.2008 10:35:12 | autor: madman (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. aj tak nieje iPhone telefón
    TPnetopier:
    Sony Ericsson sú podľa mňa najlepšie mobilné telefóny bez Windowsu/Symbianu. Môj K750i (je to cca 2-3 roky od uvedenia ale až na malý display naň nedám dopustiť)

    kiti:
    Applu neberiem že zmenila svet mp3 prehrávačov (to sa mu celkom podarilo) ale nejak zaspali na vavrínoch a snažia sa predávať predražené hračky a šmejdy a vďaka ich marketingu to ide.

    madman:
    2) chcú zabrániť kopírovaniu ale za akú cenu? aj tak to obídu a kto chce tak si kúpi originál.
    3) prenos dát cez bluetooth je to základné na čo normálny človek používa a nemožnosť synchronizovať cez bt je klinec do rakvy. nabíjanie cez dátový kábel nieje vždy najlepšie (SE to ale vedia) a keď ho chcem pripojiť kôli 1-2 mp3 na 15sec (tu by sa hodilo drag&drop aby sa to nespomaľovalo cez iTunes) tak to nabíjanie je zbytočné
    5) robiť jailbreak (čím ale strácaš záruku!) aby to vedelo len základné veci je proste na smiech
    3)
    publikované: 10.09.2008 13:17:32 | autor: mcelroy (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Synchronizácia kontaktov
    Na synchronizáciu kontaktov iphonu som použil EVO Collaborator for Outlook a zatiaľ to funguje pekne.

    http://tipyatrikypreoutlook.blogspot.com/2016/02/synchronizacia-kontaktov-kalendarov.html
    publikované: 14.04.2016 21:15:05 | autor: Oliver (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Starý časy
    Jee tak ten jsem měl taky a už je to doba. No vydržel mi strašně dlouho, nějakých 5 let a to je u telefonu fakt úspěch. Potom jsem ho daroval ještě synovi jako jeho první tel a ten už ho teda dodělal :D Teď mám osmičku a taky drží dobře, koupil jsem si na ni tady https://revocase.cz/553-iphone-8 kryt a je pořád jako nová.
    publikované: 20.11.2019 14:39:54 | autor: Fred (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014