Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ČSA, nekončiaca sága

Takto tek kapitalizmus nevybudujeme, súdruhovia

Neviem k čomu vlastne ČSA uvádza schedule, keď je to len také orientačné info, ako by to mohlo byť. Už minule ma udivilo, že som ráno letel Boeingom i keď to malo byť ATRko. Dnes to bolo naopak.

Pre istotu som vyrazil z Michaloviec o 15 minút skôr, nebolo potreba cestou tankovať, takže rezervu som mal viac než dostatočnú. A podľa plánu som došiel na letisko včas. Rýchlo som odbavil check-in, sadol som si do haly a pustil sa do čitania Assimova. Už dlho som si cez deň nenašiel čas na čítanie, teda nie toľko.

Posedávam, čitam a čas plynie. Oznamili prílet linky z Prahy, juknem na hodinky a ono to tu už malo aspoň 20 minút sedieť. Začal som tušiť, že do Prahy nedoletím načas. Plánovaný odlet 14:40, ale 15:00 som ešte sedel v odbavovacej hale. To, že to bolo omeškané je dôsledok toho ATRka. Je rozdiel, keď lietadlo létí skoro 800km/h a 500km/h. A to i na 630km vzdialenosti. Tých pár minút je presne to, čo tomu chýbalo.

Po pristáti nasledovalo zbytočne dlhé čakanie na batožinu a mne ušiel bus na metro. Bolo jasné, že na Tai ji nedorazím včas. 17:01 odchádzal bus z letiska a ja som sa potreboval dostať domov pre veci, našťastie z letiska Hůrka nie je tak ďaleko, a potom do centra. Dobehol som domov, schmatol tašku s vecami na Tai ji. Akoby toho nebolo dosť, nemohol som nájsť kľúče od auta. Ani som ich nenašiel, tak som zobal náhradné. Ešte, že mám štvore náhradné. Potom som bežal, doslova bežal, cez sídlisko na parkovisko k autu. Ocenil som zrýchlenie mojej A8 a hnal som sa do mesta ako to len pomedzi tie autá šlo. 18:01 som parkoval v Tai ji akademii. Takže som nakoniec meškal len 7 minút, tomu by som po pristáti nebol veril.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. uprimne povedane,
    lietat nemusim vobec.. a ani nepamatam, kedy letelo lietadlo vcas..
    minule, ked sme mali v blave polsky managersky medzistupen :) tak sa bohovsky bavil, ako sa po nejakom mitingu este stastne dostal z nemecka lietadlom a vyssi sef sa do svajciarska trepal vlakom, lebo zrusili lety. asi o 2 hodiny mu zavolali, ze mu rusia let z blavy, ale ze by mohol stihat z viedne.. tak makal do viedne, nastastie to letelo skor, tak sme ho rychlejsie vypoklonkovali.. nakoniec volal z viedne, ze aj tam mu zrusili let.. tusim musel prespat a letel az na druhy den..
    publikované: 30.03.2004 22:04:09 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Asi jste si to přivolal :)
    svými neustálími obavami, příště si musíte říkat,že bude dobře, a poletí to včas. No a kdyby to čistě teoreticky nepomohlo :) Což takhle hodit věci na Tai ji do úschovny, nebo rovnou auto před letištěm ... :)))
    Azure, toho dotyčného je mi docela i líto... :)))
    publikované: 30.03.2004 22:34:06 | autor: Pavla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. fast and furious
    Kto siel s wa v aute viem o com hovorim, svojho casu som s nim absolvoval Michalovce-Kosice a spat s 5 min. prekladanim batoziny v Secovciach za 50 min. vtedy mal Audi 100 quatro a ja som vystupil z auta zeleny a do rana som sa snazil zhltnut zaludok, ktory som mal az v pazeraku.
    Este doplnujuce info. MI-KE = 65 km + 5km po Kosiciach, to cele 2x cize 140 km za 45 min, takze ak to spravne ratam, bola to priemerka 186.666km/h. Za to by sa nemusel hambit ani Schumi ;)
    publikované: 31.03.2004 00:01:40 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. michalovce-kosice
    to nebolo po dialnici, ze?
    a na mna posobil wa takym kludnym a vyrovnanym dojmom...
    publikované: 31.03.2004 07:58:27 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. CSA nekonciaca sada
    Pozor na prekracovanie rychlosti,meskanie lietadla neospravedlnuje
    publikované: 31.03.2004 11:39:35 | autor: dusan (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Jeje, já se
    také domnívala, že je to kliďas,klidná,přemýšlivá osoba. No,Azure,třeba je a za tím autem si to jen vynahrazuje a vybíjí přebytečnou energii. :))
    No,ale po pravdě - já bych s Vámi asi nejela... :) V určitých věcech sem asi strašpitel....:))))
    publikované: 31.03.2004 13:36:58 | autor: Pavla (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. rychla jazda autom
    Neviem preco maju vsetci take obavy z rychlej jazdy. Vtlkaju nam do hlavy: rychla jazda -> nebezpecna jazda. Ale to nie je jednoznacne pravda. Ano, ak by niekto siel 200 km/h na skoda 100, tak jednak by to bol blazon ale hlavne kuzelnik. Ak je auto konstrukcne stavane na 280km/h, tak nie je vobec problem ist 200km/h. Pochopitelne nie vsade, nie na kazdom povrchu. Ak prsi, je hmla a podobne je nutne ist podstatne pomalsie. Taktiez samozrejme zalezi na skusenostiach vodica.
    Soferovat, znamena predvidat. Nie je to nic viac, ako obycajna predikcia. Ked idem po dialnici, tak len okrajovo vnimam auto pred sebou (teda jeho brzdove svetla), zaujimaju ma auta pred nim. Lebo jeho reakcia je reakciou na to co sa deje pred nim. Samozrjem paralel musim sledovat spatne zrkadlo, lebo ja mozem brzid ovela ucinnejsie ako ten za mnou. Preto najprv je potreba drsnejsie pribrzdit, aby ten za mnou to bral vazne, potom to povolit, aby to stihol.

    Inak rychla jazda potrebuje hlavne klud :) je to taka dynamicka meditacia. Navyse si myslim, ze je ovela bezpecnejsie ist kratsiu dobu rychlejsie, ako pomaly prilis dlhu dobu. Najma na dlhsich cestach (napr Praha <-> Michalovce). Pri rychlejsej jazne je nevyhnutna plna koncentracia, pri pomalsej sa moze stracat (nuda) a trva to dlhsie, takze sa clovek moze viac unavit.
    publikované: 01.04.2004 03:38:48 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. neviem, ci som niekedy isla viac ako 160-170
    .. po dialnici.
    Ale soferovanie níe je moje hobby. Zabit sa sice mozes aj pri 60, ale aj po vysvetleni sa mi to zda byt prilis rychle :-)
    Ale ako iste vies, zeny a rychlost, to zvacsa nejde dokopy ;-)
    publikované: 01.04.2004 08:01:45 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. 2 wa
    a ako je to s pokutami pri takychto vacsich prekroceniach rychlosti? to uz je pomaly na vodicak, nie?
    publikované: 01.04.2004 08:03:31 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Jo,tak děkuji za
    podrobné vysvětlení.S něčím souhlasím,je pravda,že záleží na řidiči,ale stejně,po 2nehodách - jak vidno přežitých,se mne stejně zmocňuje divný,šimravý pocit kolem žaludku,když autíčko začne zrychlovat.Argumentujte si, vysvětlujte,já s Vámi budu v mnohém souhlasit,ale nic ve zlém - ten pocit tam vždycky je. :)
    PS: Řidičák nemám a nikdy jsem ho neměla,vždy se "jen" vozím... :))
    publikované: 01.04.2004 09:31:01 | autor: Pavla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014