Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A počítač je v háji

No, nie je to tak dávno, jak som tu opisoval trable s počítačom. Už je to tu zas.

Pochopiteľne, takéto veci sa vždy dejú v najmenej vhodný okamžik. Práve finišujeme jeden projekt, do spustenie zostávajú už len minúty a mne sa zruší mašina.

Začalo to podobne, ako minule. Niekoľko-krát sa počítač reštartoval. Mňa bohužiaľ nenapadlo skontrolovať, či sa točia všetky vrtule /veď sú nové/. Točili sa, ale vrtuľka prilepená na boarde odpadla a točila sa pohodená na grafike. Postupnými reštartmi sa systém dostal do stavu, že bežalo skoro všetko, až na MSIE. Vzhľadom na to, že MSIE je súčasťou systému a aktívne ho používajú i niektoré programy, ako napríklad McAfee antivir, tak to bola dosť neúnosná situácia.

Po neúspešných pokusoch ako zase rozbehať MSIE (napr. inštalovaním servis packu 2, ktorý tam síce už je, ale márne som dúfal, že rozbehá MSIE), som sa rozhodol to celé preinštalovať. Zobral som si k tomu nevyžitý 120 GB disk a stratil som celý piatok a sobotu. Večer som v zúfalstve sformátoval i povodný disk a skúsil to nainštalovať tam. Bezúspešne.

Je to celé nejaké divné, teraz bežím z počítača, kde mám z CD spustený linux-knoppix a všetko nabehlo (sieť, grafika, zvukovka), ale keď sa po inštalácii pokúša windows XP nahodiť grafický režim, tak to celé ruchne a rebootne sa to. Skúsil som tam hodiť dočasne inú gr. kartu (pre istotu PCI a nie AGP), ale výsledok bol rovnaký, skúšal som to inštalovať z iného CD-Romu, DVD mechaniky a stále nič. Keď nainštalujem svoju obľúbenú anglickú verziu, tak to ruchne rýchlejšie, ako keď nainštalujem českú verziu so service packom 1 /podotýkam, že všetko sú to legálne verzie z originálnych CD/

Tak som sa rozhodol kúpiť si nové železo a svoje AMD Athlon XP 1800 s Matrox Millenium 400 nahradiť za AMD Athlon 64 3000 s nejakým ASUSOM na PCI Express a SATA diskom. Tento počítač mi úplne stačil, na všetko, k čomu som ho potreboval (na hry čas nemám a ten výkon na ostatné stačil). Ale čo už, lepšie vyhodiť 20.000, ako prísť o nervy....


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. dalsia
    zo zahad, ktore zostanu nevyriesene :-)
    A okrem toho, stare zelezo mozes predat na suciastky. Takze vsetko zle je v tomto pripade naozaj aj na nieco dobre.
    publikované: 13.02.2005 11:17:04 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ako ja hovorím,
    lepšia investícia do "zdravia" ako do "zdravia" :) Ale veď sme ľudia. Keď premýšlajú stroje, tak sa nepýtajú, či už sme dnes mali "nervy", proste ich iba pridajú. :)Moja mašina sa rozhodla, že bude štrajkovať, keď ju nebudem vypínať. Mno. Tak ju nevypínam a pri každom štrajku ju oklamem reštartom. Keď na to príde, tak už ani nenabehne :))
    publikované: 13.02.2005 14:32:41 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. uz opat zijem :)
    Tak som to rozluskol. V haji je RAMka. Nastastie sa mi to vzdy povaluje dost pocitacov, tak som si z jedneho 1G RAM "pozical".

    Ufff... stalo ma to dost nervov a vela pokusov o reinstalaciu. Pomohol mi linux a potom livecd od gentoo. Tam je memtest86 a ten tu potvor odhalil!
    publikované: 13.02.2005 23:25:39 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. za vsetko moze IE
    kedze je deravy a je v ramke spravil ti diery do ramky....

    joke..
    publikované: 14.02.2005 09:07:45 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014