Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prenositeľnosť DIEL II.

Dnes som zašiel k pôvodnému providerovi, teda k Paegasu (dnes T-Mobile). Išlo to rýchlo, len s malinkým zádrheľom.

Pred časom som bral nejaký úplné jednoduchý mobil, tuším za 1Kč a tak sa predlžovala zmluva. Myslel som, že je už expirovaná, ale nebola. Údajne je až do 5.3 (alebo 3.5), už si nepamätám. Takže, aby som ju mohol vypovedať, som nútený zaplatiť zmluvnú pokutu. 1570 Kč. Súhlasil som. To slečnu vyviedlo z rovnováhy, asi to nečakala. Už len to, že prechádzam k EuroTelu ju udivilo a že si za to ešte i priplatím jej asi úplne vyrazilo dych. Spýtala si či radšej nechcem tú zmluvu predĺžiť a získať nejaké výhody, ale rýchlo pochopila, že moje odhodlanie je nezlomné.

Moju žiadosť zaregistrovala a vraj je to už všetko, už príde len SMS, ktorá potvrdí, že dôjde k prenosu. Novú SIM kartu zatiaľ nosím v taške, ale už sa teším ako i Marcela bude mať EuroTel. Možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale i tá zmluvná pokuta by sa mala do troch mesiacov vrátiť. Predsa len je to výhoda ak obaja budeme u toho istého operátora.

FF skúša presun od EuroTelu k Vodafone, tak aspoň vyskúšame i cestu od T-Mobile k EutoTelu. 24.1. by to už malo byť prenesené...

Som zvedavý ako sa teraz operátori popasujú s možnosťou zaslať SMS či prihlásiť sa do ich systému. Doteraz tam vždy dávali len prefix sovjej siete, ale odteraz to môže byť akýkoľvek prexif ... :)) takže ak to nebudú riešiť, napadajú ma dva problémy: nedovolia zaslať SMS do vlastnej siete a zároveň umožnia zaslať SMS do cudzej siete /samozrejme mám na mysli práve prenesené číla/.

Pozerám, že EuroTel to už riešil. Už tam nie je žiaden prefix, iba kolonka na číslo a až po odoslaní sa vypíše oznam, že číslo je v inej sieti. T-Mobile a Oskar/Vodafone SMS bránu nemá (teda aspoň som žiadnu voľnú nenašiel).


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. Brána
    Oskar/Vodafone samozřejmě SMS bránu má. Najdete jí na http://sms.oskarmobil.cz, eventuelně třeba na www.vodafone.cz, ve spodním červeném proužku je odkaz "Pošli SMS"
    publikované: 24.01.2006 05:09:26 | autor: Slonik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014