Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo admini nič nepíšu

Možne ste si povšimli, možno Vám nechýbame (ani by som sa nečudoval), že ani ja ani dmiba v posledných týždňoch toho moc nepíšeme

Dôvod je prozaickejší, ako by sa mohlo zdať. Nie, nezabudli sme na blog.sk, ani sme ho neprestali čítať, len času je tak nejako pomenej. Myslím, že to už môžem prezradiť. Usilovne pracujeme (ako divé včely) na novej podobe www.svadba.sk. V najbližších dňoch (snáď už v pondelok) uzrie svetlo sveta naše snaženie. Potom sa (dúfam) zase dostaneme i k tomu, aby sme sem niečo napísali.

K poslednému dianiu okolo preťažovaniu hlavnej stránky a nevhodnému zvýrazňovaniu

Našou snahou bolo od začiatku poskytnúť priestor, každému, kto sa "vie slušne" správať a neporušuje zákon, neškodí nám ani iným. Za dobu existencie blog.sk sa u nás etablovali celkom zaujímavý ľudia a ako už i inde bolo povedané (napísané), vznikla taká domácka atmosféra. Návštevnosť blog.sk v porovnaní s blog.sme.sk je naozaj trpazlíčia. I tak sa nam nevyhli "problémy" s extrovertnejšími prejavmi.

Cenzúra a iné reštriktívne opatrenia vždy vzbudzujú pocit neslobody. Na druhej strane zákon a právo je nevyhnuteľným dôsledkom rôznorodosti spoločnosti, kde jednotlivec presadzuje silou svoje potreby na úkor ostatných. Použitie sily môže mať rôzne podoby, ale vždy sa to nakoniec prevedie v nespokojnosť tých, na ktorých bola sila aplikovaná a začnú volať po obmedzení svojich slobôd, aby netolerantný jedinec stratil možnosť použitia sily, prípadne, aby takéto použitie bolo sankciované a v krajnom prípade viedlo až k vyobcovaniu z komunity.

Zatiaľ sme žiadne technické opatrenia neaplikovali a tak nejak sa spoliehame na samosúdržnosť komunity. Doteraz nám to fungovalo a všetky minulé extrémy boli komunitou potlačené. I posledné dianie je toho príkladom.

Tým som chcel povedať, že sloboda je dar ale i zodpovednosť. Ja osobne mám oveľa radšej, keď je "tvrdých" reštrikcií čo najmenej, ale všetci vedia o "nepísaných" pravidlách a dodržujú ich. Možno som viac ovplyvnený východnou kultúrou, kde tradícia a česť je viac než zákon.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. no
    "Možne ste si povšimli, možno Vám nechýbame (ani by som sa nečudoval), že ani ja ani dmiba v posledných týždňoch toho moc nepíšeme" - jasne, ze chybate
    publikované: 10.10.2005 09:58:03 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Tiež
    som si všimla, že akosi nepíšete ... ale bolo mi jasné, že je to pre Vašu zaneprázdnenosť a že sa znovu "ozvete".

    Súhlasím s názorom, že nepísané pravidlá sú lepšie ako tvrdé reštrikcie. A tie nepísané pravidlá sa tu viac menej vždy rešpektujú, hoci sa občas objavia jedinci, ktorí na seba musia upozorniť za každú cenu. O to viac mi je ľúto, že tentokrát tou "každou cenou" bol Snipi a jeho odchod z blogov... Hoci po reakciách niektorích blogerov na neho sa tomu naozaj netreba čudovať (to nie je výčitka pre nikoho, iba smutné konštatovanie ... a ospravedlňujem sa, že znovu do toho rýpem, ale hoci som inokedy na blogu denne, tentokrát som tu nemohla byť keď to bolo aktuálne ... a nedá mi to :o).

    publikované: 10.10.2005 16:38:23 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014