Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

o TAI JI

Je to pár dní, čo som na kurze počul veľmi roztomilú historku o jednom čínskom majstrovi TAI JI. Nebudem sa snažiť je napísať úplne presne, to by ani nešlo, lebo by bolo dobré i viedeo :)

Pre niekoho je TAI JI relaxácia, pre niekoho bojové umenie. Niekto cvičí TAI JI pre jeho zdravotné účinky. Majster TAI JI, žije TAI JI.

Táto príhoda sa stala v lete, niekde v Chorvátsku. Na letnom kurse pri mori boli i traja číňania. Bohužiaľ sa stalo, že im vyexpirovalo vízum a museli sa nutne čo najrýchlejšie dostať do Prahy.

A tak sa teda vybrali na cestu. Aby sa to dalo stihnuť bolo nutné dostať sa na letisko. Takže skupinka: dvaja číňania, jedna číňanka a český doprovod sa pobrala večer smerom letisko. Ich cesta skončila na autobusovej zastávke a tam museli počkať do rána. Bolo jasné, že žiaden autobus nepôjde a trebalo nejako prečkať noc.

Každý si našiel nejaké miesto, kde by sa uložil a prečkal do rána. Radek sa taktiež usadil a oprel sa tak, aby jeho telo neplandalo, proste sa nejako zvalil, aby mohol spať. V tej chvíli do Radka šťuchol čínsky majster a hovorí mu: "Ako to sedíš? Takto si sadni, takto sa neunavíš a vydržíš až do rána" /teraz by sa hodilo to video, ktoré by ukázalo majstra ako sedí úplne vzpriamený a uvoľnený/. Radek to komentoval slovami: "V takejto komplikovanej situácii, bolo TAI JI to posledné na čo som myslel. Majster TAI JI žil stále, všetko čo robil bolo TAI JI".

Kde sa dá táto historka zažiť? V TAI JI akademii.


zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. tak tam bez
    nemal si uz byt nahodou na treningu!
    publikované: 10.05.2004 18:27:27 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nie
    19:00 - 20:00
    publikované: 10.05.2004 20:58:19 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014