Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nemám rád spammerov!

Budem presnejší, neznášam ich, najradšej by som bol, keby neboli.

Nikto nemá rád spam. Ale asi najviac ho nenávidia ISP a ASP. Ako prevádzkovateľ mailbox.sk a mail-box.cz viem veľmi dobre o čom hovorím.

Keď Vám denne príde jeden spam, nepoteši Vás to. Keď ich je 10, tak Vás to už začne celkom štvať, ale keď Vám začne chodiť spamov niekoľko sto za deň, tak zrušíte SMS notifikáciu.

To ešte stále nie je nič proti tomu, keď sa na váš server valia milióny zbytočných mailov. Navyše tomu nemôžete nijako zabrániť. Spamer si vyberie vašu doménu a začne do celého sveta posielať e-maily, kde akože odosieľateľ je xyzNNNN@mail-box.cz, za xyzNNNN si doplňte ľubovoľný reťazec. Takýto e-mail zasielajú všade možne po svete a k nám na server sa vracajú nedoručené, alebo odmietnuté maily. Keby sa dalo nejako len tieto nepodarky odkloniť do koša, bolo by to fajn. Teraz je to tak, že mám na serveri nikoľko qmailov, aby sa tieto maily spracovávali v samostatnej fronte a nebránili v doručovaní ostatných. Bohužiaľ uživatelia mail-box.cz asi z toho radosť nemajú, lebo spozdenie u mailov je niekedy i niekoľko hodín. Brrr

Ešte v dávnej minulosti sme zopár takých mailov zobrali i s hlavičkami, vytlačili, napísali sprievodný dopis a zaslali na FBI. Odozva bola nulová. Nič sa nestalo, nikto nás nekontaktoval, spam veselo frčí ďalej. Podľa zákonov (i našich) je to kriminálny čin, ale nič sa nedeje. Preto som v jednej chvíli dokonca zaregistroval doménu antispam.sk, ale čas na jej náplň už nemám (musím vyprázdňovať fronty).


net | stály odkaz

Komentáre

  1. a tak som si kupil snurku...
    Ak natrafim na spamera, jednoducho ho zavesim za gulky do prievanu.... Ked ich bude mat az pod kolena, bude mat ine starosti ako spamovat :))))
    publikované: 15.03.2004 21:58:53 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. BTW
    O jednom som sa uz dopocul, maju ho radi vsetci registratori, vola sa M. B., este I a mohol by to byt Man in Black, lenze on to I ma pred M. B. :(
    Takze zacinam setrit na cestovne :)) lebo snurku ... uz mam....
    publikované: 15.03.2004 22:01:14 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 2 dmiba
    a co budes robit, ked natrafis na spamerku? sexista :))))
    publikované: 16.03.2004 08:10:29 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014