Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

mnogosearch

Fulltext je šikovná vec.

Chcete indexovať vlastný server? Nechce sa vám čakať, až vás zaindexuje nejaký fulltext engine a vy sa potom budete odkazovať na nie úplne čerstvú databázu? OK je tu mnogosearch.

Ako už sám názov napovedá, pochádza z východu, názov vznikol kombináciou ruského a anglického slova. Podporuje väčšinu bežných databáz (teda i PostgreSQL a MySQL). Dokáže indexovať ľubovoľný server (takže si môžete pre vlastné potešenie indexovať kľudne obľúbený portál) ale dokáže indexovať i priamo z databázy. Nasimulujete mu fiktívne stránky (teda napr. na www.svadba.sk takto indexujem diskusné fórum), kde nebude "šum" okolo obsahu, ktorý je tam kvôli layoutu, ale len obsah správy ako takej. Je to veľmi šikovné.

Bohužiaľ je primárne testovaný a vývoj prebieha nad MySQL a tak je to na PostgreSQL trochu poznať. Funguje však i kombinácia: zdroj v PostgreSQL a fulltext v MySQL. Teraz však www.svadba.sk/search-svadba.cgi beží nad rovnakej databáze ako www.svadba.sk, teda nad PostgreSQL.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. aha
    takze od profilovania, cez akcie, zoznamovanie, flirt, prevoz az po svadbu.. Dobre to mate premyslene :)
    publikované: 23.02.2005 16:38:09 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Sherlock Holmes
    Tiez dobry fulltex indexovaci server je <a href=" http://www.ucw.cz/holmes/">Sherlock Holmes</a>. Dokaze indexovat aj PDF, DOC a PostScript subory.
    Nepouziva ziadny databazovy server. V akcii je ho mozne vydiet na <a href="http://www.centrum.sk">Centrume</a>. Donedavna bol limitovany na 100.000 stranok, ale teraz je uz uplne free pod GPL!. Tiez sikovna vecicka ;)
    publikované: 23.02.2005 22:30:17 | autor: Rado (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Este raz adresa
    publikované: 23.02.2005 22:33:21 | autor: Rado (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. parada
    Sherlock je uz GPL? Parada. Dik za info.
    publikované: 24.02.2005 16:15:16 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. hej
    holmes moze byt tiez fakn, ale mnogosearch ma jednu velku vyhodu. Dokaze indexovat priamo z databaze, teda ja mu vytvorim virtualne HTML stranky ako SELECTy z DB. Ma to tu vyhodu, ze potom sa indexuje len ten obsah co chcem a nie vsetok sum okolo (ktory je na kazdej stranke)
    publikované: 28.02.2005 14:36:27 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014