Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Microsoft SuperByt

Dnes ráno som bol v SuperByt-e. Teda Microsoft robí prezentáciu ich predstavy digitálnej domácnosti.

Asi najväčšim zážitkom bol výhľad na komín :) Ale pekne poporiadku.

Z Hůrky do Nuslí ráno je to vždy ťažko autom odhadnuteľné. Môže to ísť dobre, alebo nemusí. Dnes to išlo dobre a teda sme s Petrom mali ešte dosť času. Vo vyhriatom aute sme sa ešte chvíľu bavili a 9:56 som zazvonil na tlačítko "Superbyt". Ozval sa mi človiečik a po chvíľke čakania nám prišiel dole otvoriť. Ešte sme tam chvíľu čakali na ďalších záujemcov, čo rovnako ako sa objednali na 10:00. Po chvíľke sme už ako skupinka vyrazili na najvyššie (tretie) poschodie budovy. Ako sa neskôr ukázalo, je to 200 rokov stará budova, zrejme zrekonštruovaná stará továreň.

Boli sme uvedený a sadený do obývačky, kde sme sa posadili a absolvovali úvodné predstavenie zámerov Microsoftu a ostatných partnerov. Po asi 10-15 minútovom prejave sme sa dostali k prvej ukážke. Microsoft Windows XP Centrum, teda akésy multimediálne centrum domácnosti. Je to vlastne obyčajné PC s upravenými XPéčkami. Teda bežia tam skoro všetky bežne používané aplikácie ako na ostatných XP, ale navyše je to optimalizované pre zobrazenie na televíznej obrazovke. Ovládanie je prispôsobené, aby to multimediálne centrum šlo obsluhovať cez diaľkové ovládanie. To malo v sebe integrované všetky bežné potreby, ako DVD prehrávač, televíziu, zobrazenie fotiek z archívu alebo z čítačky pamäťových kariet, možnosť pustiť si film alebo hudbu z vlastného na disku uloženého archívu. Ďalšou možnosťou je pozrieť si upravené stránky (zatiaľ len atlas a idnes). Sľubovaná bola StarZona, ale i tak je toho málo. Dosť rozporuplne pôsobilo predstavenie rádia, ktoré nepodporuje RDS (v Amerike vraj RDS nefrčí, tak ho tam nedali) a jednotlivé stanice sa zobrazovali iba ako frekvecie. Údajne sa tomu ani nedajú priradiť názvy....

Potom sme sa oboznámili s možnosťou na diaľku rozsvietiť, spustiť žalúzie a zapnúť kúrenie. To celé je možné kontrolovať cez mobilný telefón, pri otvorení okna sa kúrenie pod nim vypne, lebo na okne je čidlo a na streche je meteostanica, ktorá tiež zisťuje intenzitu svetla a v prípadne potreby byt sám zhasne, aby sa zbytočne neplýtvalo.

Na poschodí sme lemto obzreli pracovňu s bezdrôtovou tlačiarňou, ktorej najväčšou výhodou je, že môžeme z notebooka tlačiť i zo strechy byty. Vedľa bola spálňa, kde bol zase televízor napojený cez wifi a Microsoft extender na centrum dole, takže sa tam nedalo pozerať DVD (lebo na to už nie dostatočný datový tok) a ešte zopár iných, ale už len na konkrétnom americkom medele nedoriešených vecí.

Hore viedli ďalšie prudké schody, ktoré končili presklennou búdkou, za ktorou bol priamo bývalý komín pôvodnej továrne. Vedľa susedia mali na streche solík a stoličky, Microsoft nám ukázal meteostanicu.

Takto v krátkosti prebehla hodninka v Superbyte. Na mňa to príliš veľký dojem neurobilo, ale viem si predstaviť, že by to mohlo niekoho ohúriť a hneď by bežal do sámošky si to kúpiť.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. aj ja
    sm nad tym rozmyslal, ze sa tam skocim mrknut... ale nakoniec sm si povedal, ze prdet micro$oft :)) lepsie urobim, ked sa pojdem volaco naucit... do domu sm sa nebol pozret a takisto sm sa ani nic nenaucil :DDD
    publikované: 02.12.2005 16:22:57 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. invex
    Identicky system bol predstaveny na Invex-e, ale tak sa mi zda ze to prislo trosku neskoro, ked mame v obchodiakoch plne regaly HDD-rekorderov, zamer bol asi dobry, ale ...
    publikované: 04.12.2005 16:33:57 | autor: Radoko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014