Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kauza článkov na blog.sk

Príspevky píšem väčšinou s diakritikou a komentáre bez nej. Tento príspevok je kópia komentára, lebo si myslím, že by mal byť publikovaný samostatne.

Ahoj Snipi,

  neviem sice preco, ale toto je uz Tvoje druhe teatralne ukoncenie blogovania na tomto blogu. To uz samo o sebe o niecom hovori...

  Budem sa opakovat, ale asi treba. Nasou snahou je dat priestor slobodnemu publikovaniu, bezuplate a ako ste si urcite vsimli, jedina reklama, ktora tu je, je malicky banner len na nase sluzby. To len tak naokraj, aby bolo jasne, ze toto robime z nadsenia a nie z dovodu zarobit peniaze na zivot.

  Co sa tyka publikovania na hlavnej stranke. System umoznuje volbu, ci sa bude prispevok zobrazovat na hlavnej stranke. Blogovanie nie je o pozerani na hlavnu stranku, ja pozeram priamo adresy oblubenych blogov a to este zvacsa cez RSS. Nie je mozne sa trafit do vkusu kazdeho a preto sa neda ocakavat, ze kazdy prispevok na blogu bude rovnako atraktivny. Na druhu stranu, co je vela, to je vela.

Teraz adresne pre COOL CHARMED: z pozicie admina tohoto blogu navrhujem na hlavnej stranke www.blog.sk publikovat len vlastne prispevky a vzhladom na naladu bloggerov a navstevnikov blog.sk v primeranom pocte (rozumej do 3 za den) :) Verim, ze toto moje doporucenie bude tak s pochopenim prijate, ako sa ho snazim s pochopenim prezentovat.

Neraz by som aplikoval "tvrde" obmedzenia, lebo by to bol len zaciatok nekonecnych bojov. Nie je nic jednoduchsie ako si zalozit x blogov a postupne publikovat na kazdom z nich. Takze obmedzenie na jeden blog nic neriesi. Ak by niekoho napadlo obmedzenie na jeden e-mail, tak to je asi tiez jasne, ze toto nie je cesta. Zalozenie e-mailoveho uctu trva radovo par minut. Jednu IP adresu moze naraz pouzivat stovka skutocnych ludi, takze ani tadialto cesta nevedie....

Verim, ze sme vsetci rozumni ludia a najdeme spolocne riesenie, ktore bude pre vsetky strany akceptovatelne.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. 4 WA
    Moje stanovisko k blog.sk ako k free službe je už asi viacmenej známe. Stále som sa snažil obhajovať veľmi veľkú voľnosť niektorých funkcií a aj otvorenosť adminov. Rovnako som obhajoval aj systém publikovania a "ctil" som si pravidlá blogu a akýsik nepísaný blogerský kódex (myslím, že ho majú na blog.sme.sk).

    Zdá sa mi totálne márne písať niečo, čo by malo byť pre niekoho viac ako jasné. Priespievaním na blog.sk a v podstate kdekoľvek inde, nie je myslené to, že proste si budem teraz pridávať všetko, čo mi napadne v mojej chorej hlave. Keby som mal napísať o každej myšlienke, ktorá mi preletí hlavou každú stotinu sekundy, tak by som nestíhal písať a musel by som mať hlavu napojenú priamo na klávesnicu. Rovnako tak nie je prispievanie o pridávaní nejakých obrázkov bez akéhokoľvek komentáru či textu.

    Buď si píšem seriózny denníček, kde sa podelím o svoje myšlienky, aby niekomu niečo priniesli, alebo sa podelím o svoje trápenia... To je jedno... Ale aby som sa "delil" o celú svoju zbierku fotiek z filmu AKTY X alebo iného kultového seriálu... To mi príde smiešne... Na to existujú stránky rôznych fanklubov. Tam si môžu vymieňať fotky aj poznatky aj iné veci... Blog je o zverejňovaní myšlienok...

    Alebo - a teraz úprimne - pod sloganom "Share Your Mind" je myslené, že mám naozaj vycapiť "aj na titulku" totálne všetko, čo môj zdegenerovaný a ochlastaný mozog vyprodukuje? Ak áno, tak by som sem musel pridať aj fotky svojich anduliek, rybyčiek, korytnačky, psov, škrečkov a čo ja viem čoho. Možno aj zabitých komárov a ich krvavých flakov na stene. Ale koho by toto zaujímalo?

    To, že má niekto rád seriál COOL CHARMED - fajn. Ja ho mám tiež rád. Páči sa mi, pretože sú tam dve moje obľúbené herečky. (teda... boli)... Ja nehovorím, že tie fotky, čo sem pridáva, že sú zlé, alebo niečo podobné. Pre mňa za mňa aj sto denne, ale prečo práve na titulku blog-u?

    Ja sa pozerám na titulku, aby som vedel, či pridal niekto niečo, čo by ma zaujalo. Nemám v najmenšom záujme prezerať všetky blogy samostatne, aby som zistil, či niekto niečo pridal. A FEED READER RSS exportu z blog.sk ? Na ten sa tiež môžem (úprimne) vysrať, pretože keď mi 41 x krát dá, že publikovala iba COOL CHARMED a medzi ňou sa sem tam objaví niekto iný, kto publikoval 5 príspevkov za sebou, tak mi je z toho zle a rovno to zavrem.

    Takže toľko o hodnote blog.sk v posledných dňoch. (Sorry WA, ale niekedy je fakt lepšie urobiť niečo ako "lokálne" obmedzenia, pretože aj keď možno robí cool charmed návštevnosť blogu, rovnako aj likviduje skalných prispievateľov...)
    publikované: 12.11.2005 20:05:41 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Zajtra...
    ...uzlíček.
    publikované: 12.11.2005 20:13:09 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. kto je lepsi?
    Ja si netrufam posudzovat, ci je tento clanok lepsi ako iny. Ja si trufam iba povedat, ze tento clanok sa mi paci viac ako iny. Nemyslim si, ze ma niekto (ktokolvek) pravo vnucovat svoj vkus inym (velmi pekne o tom pisal VonCave - ten prispevok sa mi velmi pacil). Takto zacinaju vsetky totality. Ak mas svoju firmu, tak si v nej mozes robit vlastne pravidla. Ale ak ide o veci verejne, tak sa dostavan do velmi zloziteho prostredia a je dobre si uvedomovat, ze absoloutny nazor sam nestvoris.

    Co je blogovanie? To myslim, nie je jednoznacna odpoved, ak je to pre Teba pisanie "serioznych prispevkov", fajn, mozes to tak brat a rob to tak. Ale nevnucuj tuto svoju predstavu inym. Prave v tom je kuzlo blogovania, ze to nie je nikde striktne vymedzene. Ak chces pisat odborny tematicky zamerany bkog, super, urcite najdes vela citatelov, ak to bude zaujimave, novatorske a pre nich kvalitne. Ak sa chces podelit o dojem z prechadzky po prirode, super. Je to Tvoja volba, Tvoja potreba a my Ti tu dame priestor. Chces napisat nejaku esej na nejaku zlozitejsiu temu? Mna osobne to velmi potesi, ale citatelov mozno bude menej.

    Ja nechcem nikomu kazat o com ma pisat, ak nebudu nicit nas server a nebude porusovat zakon, tak pre toto sme blog.sk spustili.

    Blog.sk bol moj napad a i som ho naprogramoval, ale vela prace na nom odviedol i dmiba a Riso, ktory je autorom vacsiny grafiky, preto toto je moje osobne stanovisko a publikujem ho ako wa.blog.sk a nie ako admin.blog.sk. Az by sme sa poradili a chceli zaujat oficialne stanovisko, nasiel by si ho tam.
    publikované: 12.11.2005 20:19:21 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. WA
    Ty ma poznáš, vieš, aký som (možno a tajne dúfam). Vieš, že nikdy sa neosočujem len tak, pre svoju nejakú ješitnosť alebo niečo také, ale ak niekto fakt odpublikuje na hlavnej stránke 41 (sorry) blbostí, tak mi to príde ako ničenie hlavnej podstaty blogu a myšlienky "SHARE YOUR MIND".

    A to je dôvod môjho definitívneho konca na blog.sk. Jediné, čo budem robiť je to, že budem obhajovať svoj názor na stupídnosť publikácie 41 obrázkov. AK to chce niekto brať ako neznášanlivosť... prosím. Nech si bere (d5d). AK to chce niekto brať ako prejav netolerantnosti... prosím (d5d), nechám to tak. Faktom však vždy ostane to, že práve vďaka tomu stráca blog.sk svoje čaro, ktoré blog.sk mal.

    Mne osobne sa páčila voľnosť všetkého HTML kódu a podobné srandy, ktoré sa dali a dajú robiť, no NIKDY v živote som nezneužil blog takým spôsobom ako C.CH. a to čisto len na to, aby odprezentoval všetky svoje fotky. Keby som mal ja odpublikovať všetky fotky môjho syna (je ich cca 200) a mal by som ich publikovať v priebehu 2 minút po sebe, tiež by ste ma nemali radi a mohli by ste napísať pod každú jednu, že sa mi ten malý podaril, vedel by som, že vás to publikovanie nepotešilo...

    To je to, o čom som písal. Nie o tom, že publikuje iba fotky. Nech si publikuje pre mňa za mňa aj fotky svojej starej mamy... Je mi to jedno... Ale prečo 41 a prečo práve na titulku? Tí, čo majú radi c.ch. si už dávno jej blog pridali medzi obľúbené... Ale to je asi tiež jedno...

    Takže jediným slovom: zbohom
    publikované: 12.11.2005 20:27:40 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Musím
    súhlasiť so Snipim.

    Každý nech si píše a publikuje čo chce, ale zahltiť celý blog...
    Už po druhý raz mi je smutno z toho, že neférovosť niekoho iného sa otáča (priamo alebo nepriamo) proti Snipimu.

    Toľko iba môj názor, ktorý by som nerada niekomu vnucovala...
    publikované: 12.11.2005 21:01:12 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Viera v rozumnost ludi
    je u Admina obdivuhodna :)
    publikované: 12.11.2005 21:10:21 | autor: gx (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. A preto...
    ...ho aj obdivujem, lebo ak mu niekto odpíše niečo také, čo sa mu nepáči.. vie si kusnúť do klávesnice (samozrejme ako každý do istej miery, no u neho je táto miera obdivuhodne vysoká).
    publikované: 12.11.2005 21:17:48 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Práve preto...
    ... že je alebo bol blog.sk taký aký bol, som práve a jedine na blog.sk pridával všetky moje najosobnejšie veci, ktoré doslova "žrali" moje vnútro. Vždy som na blog.sk našiel aj rôzne povzbudzujúce komentáre, ktoré ma postavili na nohy, no v poslednej dobe sa už na tú priateľskosť zabudlo. Dôvod? Nebudem to hádzať iba na COOL CHARMED, ale aj na to, že ľudia zistili, že miera dôvery adminov je privisoká a tak si začali robiť, čo sa im zachce.

    Napr. Nevermin (či ako sa píše). Páčia sa mi jeho príspevky v podobe veršov. Má to niečo do seba i keď ich tiež niekedy nacápe 5 na titulku. Budiš. Ale COOL CHARMED? 41 behom dvoch hodín? ts ts ts... to je na zamyslenie.

    laskonka: ďakujem, ale vieš ako to chodí na svete... za dobrotu rovno na šibenicu. šak kľudne ma ukameňujte, mám v paži... ja už neriešim nič, pretože aj tak som vždy iba ja ten najhorší, ten, kto má vždy okolo všetkého iba plno "prázdnych" rečí a neprináša nič, čo by niekedy niekomu pomohlo... howgh
    publikované: 12.11.2005 21:31:34 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. aktualne sa miss c.ch ospravedlnila
    udajne je niekto zneuzil heslo, tak ci onak sa tu toho dnez z tohto konta nahromadilo dost, ako je zdrave. Ci uz niekto konto zneuzil, alebo nie, je v podstate jedno. Jedno, ale nie je:

    - <b>tolerancia poniektorych userov</b>. ak Snipi pravidelne citas blog.sk, mal by si si vsimnut, ze c.ch sa znacne polepsila a publikovala max. 3 clanky na uvodke blog.sk (bola totis upozornena). To, ze sa zrazu nieco zmenilo, moze mat za nasledok niekolko faktorov a medzi nimi to moze byt aj dovod, ktory uviedla. Ak je to tak, dufam, ze sa z toho do zivota pouci a uvedomi si, ze hesla su hesla preto, aby som o nich vedel pokial to je mozne iba ja

    - <b>demokracia vs anarchia</b> - demokracia je o slobode, ale zaroven o zodpovednosti za svoje konanie, rovnako je aj o tolerancii. Blog.sk ma urcite pravidla a na rozdiel od ostatnych systemov ma viac volnosti, nez si poniektori jedinci zasluzia. Mali sme tu pripady presmerovania uvodky na ine stranky, upozornenia na volnost v niektorych veciach, ale vysvetlili sme tuto moznost ako pridanu hodnotu blogu a neradi by sme tento fakt menili. Mali sme tu blog tykajuci sa rasovej neznasanlivosti, ktory porusoval pravidla, a kedze nevieme vsetko odsledovat, boli sme na tento fakt upozorneny. Zaver - blog bol okamzite zruseny. Neradi by sme modifikovali pravidla a system, ktore uz funguju 1,5 roka, len kvoli tomu, ze niekto nevie, co so svojim egom. Chapeme, ze blbuvzdorny system sa teoreticky naprogramovat da, ale na ukor obmedzovania tych ostatych. Je to rovnako ako s legislativou. Predstav si legislativnu situaciu okolo dani. K daniam mozes pristupovat dvojako - doverujem alebo podozrievam. Slovensky danovy system je ten druhy, u vacsiny normalnych statov funguje ten prvy. Je otazne, ktory lepsie funguje, ale osobne si myslim, ze ten, co je postaveny na vzajomnej dovere. Aj tam sa najdu ludia, co podvadzat budu, ale bude ich menej, ako v nasom danovom systeme, ktory si podvadzanie castokrat vynucuje. Rovnako tomu je aj s blog.sk, mozeme spravit system, kde budu uzivatelia musiet fungovat striktne podla urcitych pravidiel (podobne ako blog.sme.sk), alebo ho nechame volnejsi a tie sporadicke vystupy odsudime kolektivne ako tomu bolo doposial. Ale nesmieme zabudnut, ze je to potrebne s urcitou davkou tolerancie.

    Podla prejavu c.ch ma to dievca menej ako 18 a teda zodpovednosti sa este len uci. Tebe Snipi sa narodil syn a poviem ti, ze ozajstnej zodpovednosti sa este len teraz zacnes ucit. Samozrejme, v mnohom mas viac skusenosti ako c.ch, ale myslis si, ze to co sa dnes stalo, ju v niecom nepoucilo. Istotne si aj ty spravil chyby v svojom zivote a mozno aj horsie, mas teda ty, ja, wa alebo hocikto iny pravo odsudzovat cloveka za jeho konanie skor, nez ti to vysvetli?

    A na zaver: Rad citavam blogy snipiho, laskonky, wa, VonCave, a mnohych dalsich blogerov aj z konkurencnych systemov, ci individualistov. S niektorymi nazormi sa stotoznujem, s inymi mozem polemizovat. Osobne beriem c.ch, ako nieco osobite s nizkou informacnou hodnotou pre moju malickost, ale uvedomujem si, ze niekto ju citat cita (>1370 visitorov). No nechavam ju zit, a paradoxne preto ju ignorujem. V RSS si ju vymazem, hoci dnes toho bolo vela, a idem dalej. Preto chcem vsetkym kritizujucim blogerom odkazat len jednu vetu: "Ak je tu niekto bez chyby, nech vezme kamen a hodi nim do c.ch.". Potom mozeme zacat hadzat do dalsich, ktori nam prekazaju. Nakoniec si jedneho dna vsimneme, ze vsetci v okoli su ukamenovani a mi sme ostali sami.
    publikované: 12.11.2005 21:43:52 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. dmiba.
    X krát sa tu skloňuje slovo tolerancia, neznášanlivosť a čo ja viem čo všetko ešte. Povedzme si ale úprimne. Koho z Vás potešilo to, že C.CH. odpublikovala vyše 40 príspevkov behom cca dvoch hodiek a titulke? Mňa osobne nie. Jej "čitateľov" zrejme asi aj hej i keď si myslím, že už ju majú v bookmarkoch, takže idú priamo na sajt a nie na titulku blogu.

    Tolerovať dokážem veľmi vela vecí, ale keď si dáš RSS-ko a zaplní ti ho blbosť za blbosťou, tak namiesto toho, aby si sa pousmial, sa iba zaškeríš a povieš, že máš blbý deň.

    Na všetky veci okolo nás sa môžeme pozerať rôzne. Skepticky, optimisticky, realisticky a pod.... Sorry, ale niekedy som skôr realista a poviem úprimne, že nech má pre mňa za mňa aj 12 rokov, musím jej práve preto niečo tolerovať? Keď ja niekoho zabijem (príklad) pôjdem sedieť do tej najhoršej basy. Keď ona niekoho zabije, pôjde do 18-tky do nápravného centra a až potom do basy - ak sa nenapraví v centre a neznížia jej trest.

    Rovnako je to aj s blogom. Ona napíše > 40 príspevkov na titulku (pričom všetci vieme, že to nie je zdravé) ale musíme ju tolerovať pre jej nízku mozgovú kapacitu (bez urážky, odrážam sa z faktu o veku). Keď to spravím ja, okamžite mi napíšete, aby som to z titulky stiahol.

    Jednou vecou je, ako dokážeme k sebe pristupovať, keď sa poznáme, iná, keď sa nepoznáme. Ja poznám wa - aspoň trošku z osobného kontaktu. Teba poznám z tel. kontaktu a všetci (aspoň dúfam) máme medzi sebou otvorený "vzťah", ktorý funguje na spolupráci a na akomsi porozumení a tak podobne... Práve pre tento vzťah dokážeme medzi sebou komunikovať aj na inej úrovni, ktorá nie je až tak oficiálna ako by možno niekedy mala byť a preto, keď mi priateľsky napíšete, že mám niečo stiahnuť, tak to stiahnem...

    C.CH. ako jedinec, ktorý nemá s vami taký vzťah, môže byť upozornená, ale nemusí to uposlúchnuť, pretože blog.sk je proste iba vecou "alá hobby". Proste prináša niečo, čo má ľudí podporiť v publikovaní a v písaní. Vysvetlenie typu "písala to kamoška, ktorá sa mi chcela pomstiť" mi príde ako ukázanie prstom na zrkadlo, dôvod som vysvetlil v komentári priamo v jej ospravedlnení.

    Takže... Suma sumárum...
    Moja tolerancia je rovnako na vysokej hranici, ale keď niekto ignoruje aj upozornenia a doporučenia administrátorov a skúsenejších užívateľov... Potom mi to príde fakt ako hrubá arogancia a je jedno, či má 3, 5, 12, 18, 23 či viac rokov... Aj tolerancia má svoju hranicu!
    publikované: 12.11.2005 21:59:02 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. to dmiba
    nie, lebo aj do nas by niekto hodil a neostal by tu nikto ...
    publikované: 12.11.2005 21:59:37 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. nejde o obsah clankov
    ale hlavna stranka by IMHO mala byt osetrena proti zaplave a inym zivelnym pohromam :)
    publikované: 12.11.2005 22:00:22 | autor: gx (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. snipimu
    ja ju v bookmarkoch nemam a to tam mam vacsie blboviny !!! (ale to len ze si ich precitanie odkladam na neskor ...)
    publikované: 12.11.2005 22:03:01 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. zeixxy
    toto nemá zmysel rozoberať, pretože je to fakt bludný kruh. Berme to tak, že proste titulka by mala byť skôr niečím, čo má akoby odprezentovať čo možno najviac nových príspevkov, ale nie všetky od jedného usera. Kým nepísala c.ch. tak nikoho nenapadlo, aby zaplnil celú titulku.

    Ja si pamätám, že keď som mal písavé obdobie, tiež som napísal cca 5 článkov a okamžite mi dmiba (myslím) napísal, že ak píšem viac článkov v jeden deň, tak im mám "naprogramovať" publikovanie tak, aby sa odpublikovali sporadicky každý deň aspoň jeden či dva... A to bol blog v začiatkoch...

    Teraz? Teraz jej napísali, aby na titulke písala max. 3 príspevky a jej "výhovorka" typu "kamarátka...."... TO je fakt detinské. Možno je to jej vekom, ale... Ani to nemá byť vec, ktorá ospravedlňuje jej správanie.

    Ja som robil a robím chyby. Často som upozorňovaný na rôzne hranice a často si preto na ne dávam pozor a snažím sa poučiť. C.CH. po upozornení fakt trošku obmedzila publikovanie, ale hneď na to vzniklo ďalších 5 blogov, ktoré mali v nadpise COOL CHARMED alebo aspoň CHARMED. Keby som mal prístup k DB a videl heslá (ktoré sú samozrejme kódované), tak by som istotne našiel 6 blogov s rovnakým heslom => C.CH.

    A o tomto to je.
    Viem o ľuďoch, čo tu majú viac ako jeden blog. Fajn. Ale na tých blogoch to ani nespoznáš, že je to jeden a ten istý človek. U C.CH. je to ale evidentné...

    Takže asi tak.
    publikované: 12.11.2005 22:11:30 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. reakcia
    2 snipi: nechcel som to tu rozoberat, ale mam pocit, ze z toho vsetkeho, sa citis urazeny. Nikto nema rad kritiku, do vlastnych radov. Chyby robi kazdy, ako som to vyssie napisal, c.ch od posledneho upozornenia az do dnesneho dna sekala dobrotu, preto by som jej teoreticky mohol verit, aj ked som mierne paranoik a to vo mne z toho vsetkeho vynara uplne ine otazky. Ale podme k podstate veci, spomen si co bolo pred cca 3 tyzdnami. Vies o com hovorim a vies ako to dopadlo prave vdaka tolerancii. Skus sa zamysliet, kto z mojho pohladu spravil vacsiu chybu. Napriek tomu som nikoho neodsudzoval, aj ked som si v oboch pripadoch trosku zanadaval.

    2 zeixxy: ale ostal, ten co posledny tym kamenom hodi. ;)
    publikované: 12.11.2005 22:17:43 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. mam pravdu, vyhral som
    toto su vyroky, ktore s oblubou pouziva Paroubek a preto ho nemam rad. Mysli si, ze ma vzdy pravdu a zakazdym chce vyhrat. Vyhrat tak, ze porazi toho druheho. I ja rad vyhravam, ale ovela viac mi je pochuti strategia win-win, nez win-loose. A o toto sa cely cas snazim i na blogu. Pouzitie sily je dost casto znakou slabosti, pripadne netrpezlivosti.
    Nic nie je jednoduchsie ako upravit select tak, ze na titulke bude maximalne jeden prispevok od kazdeho autora. Ale zajtra budem programovat ine pravidlo, ktore bude risit ine "priestupky" v Snipiho ociach.
    Ale ja, s tvojim nazorom Snipi nesuhlasim a preto s nim polemizujem. Nezatracujem ho, je to tvoj nazor a ja mam iny.
    Dost casto tu operujes s nezrelestou COOL CHARMED, ale ja mam skor silny pocit Tvojej nezrelosti. Za kazdu cenu tu dookola opakujes pocty prispevkov na hlavnej stranke. Dnes uz niekolko-krat si naveky opustil tuto stranku a zacal si ju ignorovat. Hmm, nemam ten pocit, stale sa tocis okolo toho isteho a vracias sa ako bumerang. Toto je chovanie maleho decka, ktoremu zakazali jeho oblubenu hracku a teraz robi fory, len aby zaujalo a vydobilo si ju naspat.
    Ja Ta nevyhanam a ani za kazdu cenu nedrzim. Ak chces a budes respektovat pravidla blog.sk, pis dalej, je to Tvoja osobna volba a moznost, ktoru ma kazdy. Ak uz nechces, rovnako i to je Tvoja osobna volba. Kazdopadna ak niekomu nieco radis a navrhujes, tak musis pocitat s tym, ze za Tvoju radu Ti niekto podakuje, ale nevyuzije ju. To je zase jeho osobna volba.
    Dolezite je nepachat dobro, rovnako ako nepachat zlo. Samospasitelsky pocit je myslim rovnako nebezpecny.
    publikované: 12.11.2005 22:18:18 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. snipimu
    hmmm, to by slo tak (ja web str neprogramujem, tak mozno trepnem blbost a mozno si omyslis, co ti hovorim taku banalitu), ze by ten kvazi program povedzme priradil datum o den neskor, pokial by bol max. pocet clankov presiahnuty a (totiz vsimla som si, ze sa na hl. str. zobrazia aj prispevky publikovane aj o dost neskor, aspon myslim, teda vychadzam z predpokladu, ze na mojej hl. str. tomu tak je ...) tak tam by bola dana este podmienka, ktora by kontrolovala, ci je ten datum skorsi alebo neskorsi ako aktualny ...
    aaa preco si nespravil?
    pokial je ta podla teba vyhovorka pravdiva a ja jej verim, nema sa za ake spravanie ospravedlnovat, ked to jednoducho nebola ona
    ja som bola inac zvedava na tie blogy a nenasla som v tych najnovsich ziadny text, iba ma zarazil ich rovany nazov, ale je mi to uprimne jedno, pokial by chcela nejako obist neoficialne povedze pravidlo o mnozstve publikacii, hadam by nebola taka hlupa a nenazdvala blogy rovnako ... vazne ...
    publikované: 12.11.2005 22:24:03 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. wa...
    na margo bumerangu. (asi chyba IE, pretože v TOOLS > INTERNET OPTIONS > CONTENT > CONTENT ADVISOR > APROVED SITES >

    stránka http://www.blog.sk a http://*.blog.sk APROVED - NEVER sa správa tak, že stále môžem vidieť blog.sk :( čo by sa malo skôr správať tak, že ma na danú stránku vôbec nepustí. Smola... - asi nefunguje. Nechápem to.

    A k tomu vracaniu sa... Vraciam sa len aby som mohol reagovať na komentáre, ale ako vidím, asi už aj to tu všetkým vadí, takže toto je moja posledná reakcia na wa.blog.sk. Ešte budem (ak môžem) reagovať na snipi.blog.sk, ktorý môžeš behom 24 hod. totálne zmazať. Budem ti za to povďačný.
    publikované: 12.11.2005 22:24:51 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. dmiba
    moze byt ... neviem, ja uz idem pozriet nejake anime , lebo uz som uplne mimo
    publikované: 12.11.2005 22:30:01 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. idem teda
    papa, majte sa, wa drzim palce, snipi uvolmi sa a vyspi a zabudni aaa ... a tak a anehnevaj sa, atd.
    publikované: 12.11.2005 22:33:41 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. x
    2005-11-13 01:18:10, x rony zo spravodaja, Autor: rony, e-mail, www
    wa, takyto system obcas potrebuje aj nieco v zmysle "vychovavania" a vy to nerobite. nevravim, ze musite ale zaregistrovali ste sa aj do cudzich sluzieb ako blogportal a uz vtedy som aj tebe konkretne pisal, ze je to nie moc prezieravy krok. Bohuzial teraz sa aj v blogportali objavuju v jeho RSS tony sraciek z blog.sk a ver, ze to nie je MOJA "zast" na blog.sk, proste mi iba lezu do citacky "mnou neobjednane" sracky. A som naozaj nachylny povazovat blog.sk za cielenu sluzbu prave pre nevybujacenych predpubertakov, ktori este nerozoznavaju (vid. vyssie tuto uzasnu diskusiu) ani taku malickost ako je slusnost. A ani nejdem pisat aku slusnost mam vobec na mysli.
    wa: Tvoja reakcia je ako z ineho sveta, zameral si sa na snipiho, co ti na jednej strane neberiem, no akosi obchadzas problem s akym ti tu vznikaju konta typu tej cool charmed ale aj dalsich.
    Naozaj prepac ale istu mieru koordinacie potrebujete, ci sa ti to pozdava alebo nepozdava za demokraticke alebo komukolvek. Bez milosti vymazavat, vyradovat z titulky, z RSS a potierat akekolvek nie prilis koser spravanie. A cool charmed uz prekracuje iste medze slusnosti. Beznej slusnosti. Neospravedlnuje to ani vek ani "iny" nazor. A v tvojom pripade by som si vsimol nadavky v tejto diskusii a v ten moment by som aktivne, na tvojom mieste, vsetky zmienky o blogu cool charmed zmietol z tvojho majetku do /dev/null
    Prepac mi, ze ti odporujem a zhodou okolnosti stojim za snipim, on si este asi dobre pamata, ze nie vzdy som bol nazorovo s nim zajedno ;-) takze k nemu sympatiami netrpim ;-)
    publikované: 13.11.2005 01:24:51 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. :) musim sa pousmiat
    Lebo, to co vycitas mne, by si rovnako mohol vycitat blogportal-u. Preco tam nie je ziaden limit na pocet prispevkov z jedneho zdroja? Je to rovnake obmedzovanie, ktore chces po mne. Takisko ako ja ocakavam "rozumne" chovanie sa zo strany ludi na blog.sk, tak presne toto ocakava agregator zo strany spravania sa blog.sk. Ani na jednej strane nie je ziaden pevny limit, kolko clankov za den je "normalnych"? Viem si predstavit, ze sa niekto dostane do extremnej situacie (ako boli napr. povedne v CR) a bude mat moznost publikovat priebezne co sa deje. V tejto situacii bude jeho co najfrekventovanejsie publikovanie to najlepsie, co sa moze stat. Ak by toto system apriori zakazal, bolo by to na skodu.

    Opomeniem, ze si netrufam posudzovat, ktory clanok je absolutne na nic a ktory je super. Toto si kazdy urcuje subjektivne. Ale to sa uz zase len opakujem.

    Je som sa nenavazal do Snipiho len tak, na jeho prianie som jeho blog zrusil, ze ani on sam sa na neho uz nedostane (pokial o to sam nepoziada), ale videl by si, ze opat raz meta blesky na chovanie inych a sam pritom bol v publikovani na hlavnej stranke blogu jeden z najagresivnejsich. Neberiem mu jeho nazor, ale stale je to len jeho nazor. O tom, aky bude blog.sk rozhodovat nemoze, ako si uz naznacil je to na nas ako prevadzkovateloch. Reagoval som i preto, ze uz raz s velkou pompou odchadzal a netrvalo dlho a ako Fenix povsta z popola a zase pisal. Faj, preco nie, ale hned na to opat vyhrozuje, ze bude ignorovat blog.sk a ze si ho v nastaveni IE zakaze. To mi pripada detinske, ak tam nechcem ist, tak to URL nikam nezadavam a nemusim si ho nikde blokovat. Bolo to podla mna len prazdne gesto, ktore nas malo zastrasit, aby dosiahol svojho ciela a vynutil si z nasej strany trest pre COOL CHARMED. Ale my sme postupovali rovnako, ako v jeho pripade. Vyzvali sme ju, aby zjednala napravu. Rovnako ako som vyzval jeho, kde na titulke publikoval v extremnej podobe. On to odstranil. Ona prislubila, ze sa polepsi... ideme dalej.

    Doteraz sa vzdy vsetko podarilo vyriesit zmiercou cestou a tomu som rad. Dufam, ze i do buducnosti to tak pojde. Ak nie, budeme musiet zasiahnut, ale ako som uz vyssie pisal, pre mna osobne to bude znamenat, ze zlyhali vsetky ostatne metody. Vacsia volnost dava vacsi priestor kreativite (bohuzial niekedy i v tom neziaducom smere).
    publikované: 13.11.2005 02:56:29 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. wa
    Mylis sa. Ak neveris, sprav si referendum (mozno zistis, za sa mylim ja:) Ked uz nechcete dianie na hl. strane ovplyvnovat programovo, dajte si aspon do podmienok pouzivania, ze autor ju nebude zaprasievat (povedzme max. 1-3 clankov na den).
    publikované: 13.11.2005 09:05:18 | autor: gx (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. x
    "Lebo, to co vycitas mne, by si rovnako mohol vycitat blogportal-u. Preco tam nie je ziaden limit na pocet prispevkov z jedneho zdroja?" = majstrovske odbacanie od problemu ;-)

    Navyse z nejakeho mne neznameho dovodu sympatizujes s anarchistickymi metodami akymi si niektori ludia snazia upriamit na seba pozornost. Naozaj tomu nerozumiem, preco to kryjes nejakymi "slobodnymi" internetovymi priestormi, alebo co to za co povazujes. Vazne ta nekritizujem ani nehladam na tebe chyby, tak sa doriti nestavaj do pozicie, ze sa musis branit a argumentovat a stat si za nazorom. JA TI HO NEBERIEM.

    Poznamka k blogportalu: zvacsa sa tam registruju jednotlivci. Ty si tam prihlasil aj tych, co este ani na blog.sk nepublikuju. A v tom je ten problem. A je to fakt SAKRA problem. Pokial sa nad tym nezamyslis a neuznas, ze nieco v tom, co tvrdim je, tak nemame debatu ale obhadzovanie sa spinou ;-)

    Riesenie pre blogportal: NECHAT SVOJICH BLOGGEROV, ABY SA REGISTROVALI DO BLOGPORTALU PRIRODZENYM SPOSOBOM SAMI. Cize ak ho objavia, tak zrejme zvazia, ci tam chcu ist alebo nie. Ale ak o nom netusia, nech tam nelezu. Nie je to elitarcenie, je to proste prirodzeny rast bloggera, od vyburenych zaciatkov do isteho ohladuplneho stavu, kde vnimas okrem seba aj okolie a snazis sa byt citlivejsi k nemu. Cool Charmed je priklad sebestrednej pubertandy, ktora si nasti do nohaviciek z vykradnutych galerii nejakej svojej obdivovanej ikony (rozumej marketingoveho produktu pre mladych).

    Pokial by nestala aj do blogportalu, tak by mi ten zapach nevadil a ani by som sa nevyjadroval. Lenze, WA, snazis sa neviem preco branit sa. Nechapem kvoli comu ten pocit mas. ;-)
    Ja na teba predsa neutocim. Keby som si myslel, ze blog.sk je hromada sraciek, tak uz nieco mozno vymyslim, aby mi nesmrdela. Ale urcite by som sa k nej ani nevyjadroval. Mam totiz pocit, ze sa snazis seba branit pred tymi, co si to podla teba tak aj myslia a mam pocit, ze si to myslis aj o mne ;-) Takze, hop o par riadkov vyssie a vyber si z pripomienky to jadro ;-) Toto su len kecy naviac ;-)
    publikované: 13.11.2005 18:59:47 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Ach joj...
    Ak tak môžem povedať - trafená hus zagágala.
    publikované: 14.11.2005 18:23:34 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. :-). vase reakcie su ako sudne pojednavanie
    No pekne ste sa tu .... :-)

    Je pekne ze sme-cko spravilo blog a je to zadarmo a nie je tam platena inzercia. Na druhej strane .. kolko usetrilo na redaktorov? a kolko novych uzivatelov? Kolki z nich preslo na inu stranku okrem blogov? No a na nich je platena reklama. Takze neni celkom pravda ze to robia zadarmo, lebo sme-cko nic nerobi zadarmo. Ak to prirovnam k beznej realite: 0,5 litra zadarmo k 1,5 litra mineralky.
    Na margo kto co dal na titulku: Je pravda ze niekto si den da na titulku x veci .. podla mna netreba hned niekoho poslat ta het ale skor s nim komunikovat ... a ako citam komunikacia sa oplatila.

    Som rad ze sa skludnili vase hormonceky :-)

    Prajem vsetko dobre
    publikované: 06.01.2006 22:55:58 | autor: Fikusko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014