Denníèek WA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

clusty (beta)

Článoček v SME ma naviedol na nový vyhľadávač.

Keď som dnes pozeral na stránky SME, našiel som tam článoček o novom vyhľadávači http://clusty.com/.

Je vidieť, že je to asi len pilotný projekt, lebo to lajdácky urobené logo nevzbudzuje vo mne žiadnu dôveru. Je jasné, že dôležitejšie je to, čo je "pod kapotou", ale i takéto maličkosti častokrát dosť rozhodujú. Navyše ak na projekt firma dostala grant vo výške milóna (pravdepodobne USD, čo iného by im asi americkán Nádrodná vedecká nadácia asi poslala), tak pár stovák doláčov za lepší vzhľad by utratiť mohli. Takto si môžu "ušiť z ostudy kabát".

Novinkou (výhodou) oproti konkurencii (google) by malo byť klastrovanie, teda spájanie stránok do skupín. Kto pozná Jyxo, tak netreba pripomínať, že toto má implementované už dávno. Navyše pre naše jazyky jyxo pracuje so slovníkom, takže slová dokáže skloňovať a dokonca i opraviť hrubky či preklepy. Na slovensku Jyxo ako search engine používa napr. http://zoohoo.sk Naviac jyxo indexuje i rss.

Musím sa priznať, že na mne clusty príliš silný dojem nezanechal a vrátim sa k svojim obľúbeným google pre svet a jyxo pre cz a sk.


net | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014